25. august 2011

Forbrug, vækst, forbrug, vækst!




Ved ikke om det er mig der er ved at blive gammel, og derved tænker anderledes eller om vi i samfundet snart må lære at prioritere anderledes!?

Går ALT ikke bare op i penge, investeringer, bankpakker OG vækst? De forskellige nationaliteter (Som går bankerot på stribe) Tænker KUN på at Deres store virksomhederne skal tjene penge, skabe arbejdspladser og vokse sig større og større - hvordan øger vi eksporten MEST muligt? og hvordan kan vi tjene mest muligt? og derved få større magt udadtil (eller flere "venner".) MERE MERE MERE!!! VI SKAL HAVE MERE!!!

Vi kan sgu da ikke blive ved!? Der er slet ikke fokus nok på os som MENNESKER. Det er jo en modernet omgang slaveri der er gang i! Lige meget HVAD vi vil opnå, så kan vi kun komme til det, hvis vi knokler fuldstændig sindssygt på vores job. Hvis man ikke har et job, så er man jo stort set udstødt af samfundet!

For at komme til en pointe i mit indlæg, så tror jeg simpelthen at den globale økonomiske krise (Bortset fra fx Indien og Kina), kan gavne lidt på de menneskelige perspektiver. Jeg tror det kan få folk til at komme hinanden lidt ved igen PÅ SIGT! Siger ikke det bliver de glade 60´ere - men jeg tror at folk bliver træt at tomhjernet politiske løfter, kriser, ønsket om en masse penge, KÆMPE bolig og det urealistiske idealbillede af manden, kvinden, familielivet, karriere osv.

Folk ANER ikke hvad de skal stemme denne gang - Der er ca 270.000 tvivlere (Marginalvælgere) til dette valg, man siger at der skal ca 80.000 til at vinde valget! Men folket stoler jo ABSOLUT ikke på noget af dem inde på Borgen, og det er jo KLART eftersom den ene har kvajet sig mere end den anden. Det er sgu da KLART folket er i vildrede.

Tror det er på tide at stoppe op og finde ud af hvad der egentlig betyder noget! Er vi ligeglade med at jorden "skaber sig" vi har haft den koldeste sommer i 50 år! og ja den vådeste sommer NOGENSINDE!? Der er rigtig mange arbejdsløse, boligmarkedet er gået i stå, forbruget er gået i stå, der bliver ikke lånt penge i bankerne! Der er sgu da noget galt!

Mit profeti er at flere folk vil flytte fra storbyerne, købe et hus ude på landet eller i provinsen, tror egentlig også godt der kan blive dannet en slags kollektiver/sammenhold, hvor folk bliver bedre til at deles om tingene, dyrke deres egne grønsager, formindske FORBRUGET og det hele taget blive mere grønne og ansvarlige. Det kan styrke sammenholdet, og stoppe folk fra ubetinget bare at indrette sig efter "samfundets regler"

Så med andre ord, så tror jeg at denne krise vi har gang i KAN kommer til at gavne os på sigt (Fx ved mindre forbrug, bedre sammenhold, andre værdier.) Vi er sgu for åndssvage hvis vi tror vi kan blive VED med at tjene MERE og mere, og ikke tænke over konsekvenserne. Indtil videre må man sige vi ikke har gjort særlig meget rigtigt, vi sidder i hvert fald i saksen.


Hvad tænker i ? Er vi på rette spor, eller skal der drastiske ændringer til ?



Ingen kommentarer:

Send en kommentar