13. september 2011

Enhedslisten (Et retfærdigt Danmark)


Enhedslisten!? Ja - det bliver der jeg sætter mit kryds i denne valgkamp! Faktisk tror jeg der er rigtig mange som vælger Enhedslisten! Hvorfor? Nu skal du bare høre........

KORT om Enhedslisten: Enhedslisten blev grundlagt i 1989, har partibogstavet ’Ø’ og partifarverne rød og grøn. Partiet har en kollektiv ledelse og dermed ingen partileder. Enhedslistens ideologier er socialisme, antikapitalisme og grøn ideologi. Deres mærkesager er økonomisk lighed, klima, rettigheder og retssikkerhed.

1. Grøn omstilling (Ikke flere tomme løfter)

- En havvindmøllepark om året.
- Billigere kollektiv trafik.
- Væk med farlig kemi i vores omgivelser.


I min optik er der ingen tvivl om at moderjord er ved at gøre oprør mod vores overforbrug af ressourcer, forurening, osv. - det kan vi fx se på global opvarmning, det underlige "sommervejr", vulkaner, jordskælv, tsunamier. Så efter min mening, kan vi kun få for lidt klima-politik.

Hvor mange af jer kender til de 2 GIGANTISKE plastik ø´er i Stillehavet ? Vi taler 30-60 meter DYBE og dobbelt så store som staten TEXAS.

http://ing.dk/artikel/98445-gigantisk-plastik-oe-i-stillehavet-skal-kortlaegges



2. Solidarisk omfordeling
(Mindre til de rigeste mere til lavindkomstgrupperne)

- Omfordeling fra de rigeste
- Ordentlige vilkår for arbejdsløse
- Væk med fattigdomsydelserne


Der kan vel ikke være tvivl om vi i mange årtier har levet med en omvendt Robin Hood, hvor der er stjålet fra de fattige og givet til de rige. Det er sket i frygt for at "De rige" samt de største virksomheder skulle stikke af til udlandet for at undlade at betale skat i Danmark, så der er lavet en "Kiss Ass ordning" Som tilgodeser dem med den højeste indkomst. FINT at det skal være slut nu! Tror i øvrigt heller ikke der vil give så meget ramaskrig, som nogle politikere frygter.

3. Genopretning af velfærden
(Fællesskab giver tryghed)

- Flere voksne i børnehaverne
- Færre elever i klasserne
- Lige adgang til sundhed i hele Danmark


Børn er vores FREMTID, der nytter ikke noget der bliver VED med at blive sparet på daginstitutioner, folkeskoler mv. Jeg har masser af personlige oplevelser fra hvordan jeg mærker besparelserne, når jeg har hentet/bragt min egen søn i vuggestue og børnehave - det er TYDELIGT at pædagogerne er vanvittig stresset, og det tegner kun med den nuværende regering til at gå en vej NED af bakke.

4. Ud af krisen
(Nye arbejdspladser og finansiel sikkerhed)

56.000 nye arbejdspladser i 2012
Nul misbrug af udenlandsk arbejdskraft
Stop for samfundsskadelig spekulation


Enhedslisten har fremlagt en grøn jobplan, der kan skabe 56.000 nye grønne arbejdspladser allerede i 2012. Hvis den gennemføres, vil den på én gang sikre markant bedre økonomi og en omfattende omstilling af energiforbruget, så Danmarks udledning af CO2 reduceres.

Tænker i på hvordan det skal finansieres? Så er der også en plan for det.

http://enhedslisten.dk/politik/valgudspil2011/finansiering

Det var nogle af de Mærkesager som gør at jeg sætter mit kryds ved Enhedslisten i denne valgkamp. Vi bør værne om BØRNENE, sammenholdet, velfærd, miljøet og Socialismen (til en vis grad.)

1 kommentar:

  1. Synes det er super fedt, at du har de samme politiske interesser som mig! (selvom jeg dog ikke kan stemme endnu).
    Er fuldstændig vild med enhedslisten partileder- Johanne, som jeg personligt synes er en af tidens bedste politikkere.
    Synes også roligt man kan sige, at hun giver de andre tør på, i de politiske debatter!

    Go enhedslisten!

    SvarSlet